גלו עוד

מהו יין רוזה? הורוד החדש…

מאת: מירן חורי

הטרנד החדש בישראל: הוא סקסי, מצטלם טוב לאינסטוש, מתאים לכל סיטואציה ואם תשאלו אותנו אז גם הכי טעים… מה זה ה- ורוד הזה?!

יין הרוזה עושה שמות וכבר מזמן מרח לנו את כל האינסטה בצבע המהמם שלו- מצבע רובי חושני לצבע מלטף של ורוד עדין (כמה נשיות?! כמה?!), אז מה זה ולמה הוא כל כך נכון וטעים?!

דבר ראשון – בוקר טוב לנו! לא אנחנו המצאנו אותו, אנחנו לחלוטין מפגרים קצת מאחור…

ובכן, שיעור היסטוריה:

תראו לא ננסה להיות רומנטיים, גם לפני אלפי שנים בני אדם היו עצלנים (או חסרי ידע, אישית אני מעדיפה לקרוא להם עצלנים – זה גורם לי להרגיש טוב עם עצמי שאני שותה רוזה).

רוזה נחשב ליין הראשון שבני האדם הצליחו לייצר. הוא פשוט היה יותר דומה לרוזה, הצבע הורוד המרשים הזה מתרחש במפגש הקליפות עם התירוש הלבן לתקופת זמן יחסית קצרה.

אבל היי, מה זה משנה העיקר טעים לנו…

אז איך מייצרים יין ורוד?

יין רוזה הוא בעצם יין לבן שנצבע קצת מהקליפות של הענב האדום והפך לורוד. אם נרד לפרטים- ישנן 3 שטות מרכזיות להכנת יין רוזה והן:

  1. דימום (BLEEDING ) – שיטה עם שם קצת קריפי… אבל בואו לא ניסחף…

כיום רוב יינות הרוזה בעולם מיוצרים בשיטה זו.

בגדול לוקחים ענבים אדומים בשלים ועסיסיים, מועכים אותם, משתמשים בחלק מהנוזל לטובת הכנת יין רוזה ומהחלק השני שנשאר עם הקליפות מפיקים יין אדום ועשיר בצבע וטעם.

הרוזה המתקבל בדרך זו בעל טעם עשיר ואחוזי אלכוהול גבוהים יחסית.

  1. השריה קצרה (SHORT MACERATION) – בשיטה זו לוקחים ענבים אדומים, מועכים אותם ומשארים אותם יחד עם התירוש לזמן קצר. פרק הזמן הזה תלוי בעוצמת הצבע והטעמים שרוצים לייצור. ככל שנרצה יין עדין יותר כך ההשרייה תהיה קצרה יותר. השיטה הזו מיועדת לייצור רוזה אלגנטי, עדין ומרענן עם אחוזי אלכוהול נמוכים יחסית.

בדיוק כמו הרוזה ברברה שלנו- יאמייייי!

  1. ערבוב (BLENDING) – כך מייצרים בעיקר שמפניה וורודה! (מי קרה לשרה?!)

בשיטה זו מערבבים מעט יין אדום עם יין לבן עד לקבלת גוון ורוד בהיר.

השיטה זו פחות מקובלת בארץ ובעולם, אבל פופולרית למבעבעים של אזור שמפיין בצרפת, שם משתמשים בה לייצור שמפניות בצבע הרוזה, אבל שמפנייה זה כבר לפרק אחר….

עכשיו נדבר על סוגים..

צבע היין לא מעיד על המתיקות שלו, לכן יין רוזה יכול להיות יבש או מתקתק וגם מבעבע באותה נשימה.

רוב יינות הרוזה המיוצרים בעולם, הם יינות יבשים שיש לשתות אותם צעירים ובטמפרטורה קרה (על זה יש לנו כבר כתבה אחרת..).

אבל אם אתם רק מתחילים להכיר את 'הקסם' הזה שנקרא רוזה, אפשר להתחיל מרוזה חצי יבש או מתקתק, בשני המקרים מדובר ביין שנכון ומתאים למגוון רחב של מאכלים ולרוב גם כיף לשתות אותו בפני עצמו.

אצלנו תוכלו למצוא רוזה מסדרת אדמה מענבי ברברה רעננים ופירותיים. זהו יין אלגנטי ועסיסי שבא טוב תמיד לצד אוכל או בפני עצמו, העיקר שיהיה מקורר כמו שצריך.

ורוזה למתחילים בסדרת הר, מתקתק יותר מענבי קברנה סוביניון.

עכשיו למרפסת, 2 כוסות רוזה צונן בבקשה ואנחנו כבר בחופשה. לחיים!

רוצים המלצה? לחצו כאן